Amerikaanse maten

Ik werk veel met Amerikaanse en ook Engelse recepten. De reden hiervoor is dat het aanbod en diversiteit van recepten in deze taal vele malen groter is. Via deze blog wil ik deze recepten graag voor iedereen toegankelijk maken. Omdat ik niet bij elk recept dezelfde uitleg hierover wil geven, doe ik dat op deze  plaats. Tevens vind je hier een omrekentabel voor oventemperaturen en dergelijke.

De Amerikanen werken met cups. Een cup is een inhoudsmaat. De ingrediënten worden dus niet, zoals bij ons gebruikelijk, afgewogen. De maateenheid van een cup kun je afmeten via maatlepels en maatbekers. Het voordeel van maatlepels is dat je deze kunt afstrijken en op deze manier heel nauwgezet een recept kunt volgen omdat je de exacte hoeveelheden hebt. 

Wanneer je geen maatbeker voor cups hebt, kun je toch aan de slag. Bij een Europese maatbeker vul je de maatbeker tot aan het streepje 240 ml met het betreffende ingrediënt om een cup te krijgen. Dan heb je de juiste hoeveelheid. 


Hieronder een aantal handige regels:

Volume-eenheden:

1 teaspoon = 5 milliliter (net als bij ons)
1 tablespoon = 3 teaspoons = 15 milliliter (ook net als bij ons)
2 tablespoons = 1 fluid ounce (oz.) = 30 milliliter
1/4 cup = 2 fluid ounces (oz.) = 60 milliliter
1 cup = 1/2 pint = 8 ounces (oz.) = 240 milliliter
2 cups = 1 pint = 16 fluid ounces (oz.) = 480 milliliter ≈ circa 1/2 liter
4 cups = 1 quart = 32 fluid ounces (oz.) = 1 liter / 1000 milliliter
1 gallon = 3,75 liter


Gewichtseenheden:

Misschien wat verwarrend, maar sommige aanduidingen kunnen ook voor een gewicht gebruikt worden:
1 ounce = 28 gram
1 pound = 16 ounces = 450 gram

Het wijkt echter niet enorm af, dus ook als je je een beetje zou vergissen, zal het recept toch wel lukken.


Oventemperaturen:

100°F = 38°C
200°F = 95°C
250°F = 120°C
300°F = 150°C
325°F = 165°C
350°F = 180°C
375°F = 190°C
400°F = 205°C
425°F = 220°C
450°F = 230°C



Geen opmerkingen:

Een reactie posten