Over mij


Ik ben Bianca en ik ben dol op eten! Daarmee bedoel ik niet alleen het opeten ervan, maar ook het bereiden ervan. Ik ben al jaren vegetarisch en ben me de laatste tijd aan het verdiepen in veganistisch eten. Daar komt wat meer bij kijken dan alleen het vlees vervangen voor een veggieburger, om te zorgen dat je alle vitaminen en mineralen in voldoende mate binnenkrijgt. Ik weet niet of ik ooit helemaal 'omga' naar veganistisch, maar je moet ergens beginnen. Je kunt dus allerlei recepten verwachten, maar in ieder geval zonder vlees of vis.

Ik wil graag weten wat ik eet, want ik sta er versteld van wat fabrikanten allemaal in onze voeding (mogen) stoppen. Wanneer ik dan dezelfde produkten zelf bereid, smaken ze bovendien nog eens veel beter. Hoewel het natuurlijk wel tijd kost om dingen zelf te bereiden, kun je hier slim mee omgaan door bijvoorbeeld grote hoeveelheden ineens te maken en in te vriezen. Op die manier heb je ook kant en klare maaltijden die lekkerder, gezonder én goedkoper zijn. Én je hoeft er de deur niet voor uit.

De aandacht voor ons lichaam is merendeels gericht op de buitenkant. De binnenkant wordt pas interessant als het mis is en je ziek wordt. Wat veel mensen zich niet realiseren, is dat voeding een hoofdrol heeft in het thema gezondheid. Het werkt namelijk niet alleen preventief (om gezond te blijven), maar het kan ook een helende/medicinale rol krijgen (bijv. bij kanker).

Ik hoop mensen te inspireren om zich meer te verdiepen in hun voeding. Daarom wil ik graag mijn ervaringen en 'ontdekkingen' (want ik leer dagelijks bij) met een breder publiek delen. Ik hoop dat ik, door mijn succesrecepten met jullie te delen, er aan kan bijdragen dat er minder vlees gegeten wordt. Dat zou voor het milieu waar we met zijn allen in leven veel schelen.

Naast koken en bakken, houd ik me ook graag bezig met naaien en breien en woon ik samen met twee schatten van konijnen. Deze blog beperkt zich vooralsnog tot het koken en bakken.

Veel plezier!

Bianca

1 opmerking:

  1. Hi Bianca,

    Klasse site, mooie lay out en lekkere recepten. Ook voor mensen zoals ik die toch af en toe nog vlees eten.
    Mijn complimenten.

    Groet, Jos

    BeantwoordenVerwijderen