zaterdag 19 november 2011

Chocolademelk zonder suiker



Nog iets heel simpels, maar dan op zo'n manier dat je geen suiker nodig hebt! De tijd dat dit super smaakt na een lange wandeling komt er weer aan.

Deze chocolademelk is gezoet met (rauwe) agavesiroop. Agavesiroop wordt gemaakt van een cactus en is wat zoeter dan suiker. Aangezien het vloeibaar is, is het ideaal om het in dit recept te gebruiken.

Dit recept is voor 1 persoon, maar het laat zich makkelijk verdubbelen.


Chocolademelk
voor 1 persoon

Ingrediƫnten:
200-250 ml plantaardige melk (soja-, rijst-, haver-, amandelmelk waar jij het liefste hebt)
2 opgehoopte lepel rauwe (biologische) cacaopoeder
beetje agavesiroop om te zoeten

Bereiding:

  1. Warm de melk op in een steelpannetje (hij mag dampen, maar niet koken).
  2. Doe ik een mok 2 flinke theelepels rauwe (biologische) cacaopoeder.
  3. Giet een beetje van de warme melk in de mok en los de cacaopoeder op zodat er geen klonters zijn. Giet dan de rest van de melk erbij en roer even door.
  4. Voeg dan naar smaak een klein beetje agavesiroop erdoor. Doe er niet teveel in een keer in want de siroop is zoeter dan suiker. Probeer beetje voor beetje en proef tussendoor tot je de juiste zoetheid bereikt hebt.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten