woensdag 16 november 2011

Smulbroodje met cashewspread



Zo simpel, maar zóoo lekker! Het broodje is belegd met zelfgemaakte cashewspread, lente-uitjes, tomaten, peper en zout. De spread is lekker fris-cremig, de lente-uitjes geven een pittige 'noot' en de tomaten maken het lekker vochtig. Het broodje is ook zelfgemaakt en wel met aardappelen. Dit brood is heel veelzijdig en lang houdbaar. Het recept hiervan vind je hier.Soms voeg ik er ook nog wel eens (vega)mayonaise of alfalfakiemen aan toe. De mayonaise maar het nog smeuiiger en de alfalfakiemen zorgen voor een lekkere crunch.... mmm.... En, begint je mond al te wateren? Terecht!

Het recept is afkomstig van Alexandra Jamieson uit het boek "Vegan cooking for dummies". Het is een Amerikaans recept en de Amerikanen werken met cups. Tussen haakjes heb ik de europese maat toegevoegd, maar als je een Amerikaanse maatbeker hebt, is het natuurlijk wel handiger. Een cup is een inhoudsmaat, dus je moet de noten niet afwegen maar in een maatbeker vullen tot aan het streepje 250 ml. Dat heb je de juiste hoeveelheid. En op een paar noten meer of minder komt het niet aan.

Cashew "Cheese" Spread
voor 8 broodjes

Ingrediënten:
1 cup (250 ml) cashewnoten, overnacht in water geweekt
2 eetlepels extra-vergine olijfolie
1 theelepel zeezout
Sap van 1 citroen
1 knoflookteentje, in stukjes

Bereiding:
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of hakmolentje.
Voeg eventueel, om de gewenste consistentie te krijgen, nog olijfolie toe, 1 eetlepel per keer.

Variatie:
Je kunt ook amandelen gebruiken ipv de cashewnoten. Eventueel kun je er nog bieslook of chili’s aan toevoegen als variatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten