zaterdag 19 november 2011

Linzenmix met brood



Dit is een ideaal gerecht als je even niet weet wat je moet maken, maar wel hartige trek hebt. Je hebt bovendien heel weinig afwas, want je hebt maar één pan nodig. Ik heb hier restjes groenten voor gebruikt die ik op dat moment wilde opmaken. Dus voel je vrij om te experimenteren. De linzen bepalen hoofdzakelijk de smaak.


Linzenmix met brood
voor 2 personen

Ingrediënten:
olie om in te bakken
250 gr champignons, in plakjes gesneden
1 paprika, in stukjes gesneden
2 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden
2 uien, in kleine stukjes
2 grote knoflooktenen (3-4 knoflookteentjes als ze niet zo groot zijn)
100 gr groene linzen (bruine zijn ook goed)
groentebouillon
zout en peper naar smaak
paar sneden (niet te vers) brood


Bereiding:
  1. Warm de olie in een koekenpan.
  2. Smoor hierin de uien en knoflook. Let op dat de knoflook niet verbrandt!
  3. Voeg de paprika en selderij toe en laat deze vijf minuten smoren.
  4. Voeg dan de champignons toe.
  5. Voeg de linzen en voldoende bouillon toe zodat alles net niet helemaal bedekt is. Het vocht zal worden opgenomen door de linzen zodat je een redelijk dikke consistentie krijgt. Het moet een beetje vochtig blijven, want dit trekt straks in het brood.
  6. Proef tussendoor en voeg naar smaak nog zout en peper toe.
Serveer dit gerecht door onderin een brede soepkom een snee brood te leggen. Schep hierover de linzenmix. Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten